Mirel, un exemplu pentru toti …

Salut !

Au trecut 5 luni de cand m-am intors din calatoria pe care am facut-o si am avut surpriza si surprinderea sa intalnesc 5 persoane care au fost pe “camino”, majoritatea anul trecut. Inainte sa ma intorc eram convins ca nu sunt mai mult de 10 persoane din Romania care au facut acest traseu 🙂

Toate aceste 5 persoane pe care le-am intalnit sunt niste oameni extraordinari, cu povesti extraordinare si ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate. Ultima persoana, pe care am intalnit-o chiar ieri, m-a determinat sa scriu acest articol.

Se numeste Mirel Magop si am vazut la el cea mai importanta caracteristica pe care o pot vedea la un om. Este din punctul meu de vedere cel mai important aspect al vietii noastre. Este vorba de scop, de a sti ce vrei sa faci in aceasta viata. Mirel are 43 de ani si are un vis sa calatoreasca in jurul lumii. A inceput cu Romania, unde a vizitat toate orasele pe jos, pe urma a continuat cu un tur al europei.

Acum se pregateste pentru urmatoarea actiune care va incepe in luna august. Vrea sa refaca traseul facut de badea Cartan, care a mers pe jos pana la Roma in aceleasi conditii (fara cort,sac de dormit, etc). Vrea sa arate in acest fel care a fost contributia pe care a adus-o badea Cartan pentru Romania si cultura romaneasca.

Mirel este tamplar, face toate aceste drumuri fara sa aiba un sponsor si este o persoana care vorbeste cu pasiune despre ceea ce face. Am dorit sa scriu acest articol deoarece cred ca este un exemplu foarte puternic despre ceea ce inseamna sa ai un scop in aceasta viata. Cand am auzit povestea m-am gandit imediat la celelalte persoane de varsta lui pe care le stiu, si acesta poveste este total diferita de celelalte. Am vazut un om foarte modest dar in acelasi timp foarte puternic si deschis, cu o filozofie care mi-a captat atentia : “tot ceea ce nu-i cunoscut este minunat”.

Pe langa toate locurile prin care a fost si povestile pe care le are, transmite o bucurie de viata si o liniste sufleteasca pe care nu ai ocazia sa le intalnesti foarte des. De fiecare data cand ma gandesc la el imi apare in fata potentialul extraordinar de care suntem cu totii capabili atunci cand stim si urmam ceea ce vrem sa facem cu adevarat, atunci cand ne urmam inima si visele.

Iti multumesc, Mirel pentru ca prin ceea ce faci ne oferi un exemplu despre ceea ce suntem cu adevarat, de potentialul extraordinar care se gaseste in fiecare din noi, de faptul ca alegerea de a ne trai viata cu adevarat si de a ne urma visele se afla doar la noi.

Pentru a afla mai multe informatii despre Mirel si despre traseul pe care urmeaza sa-l faca, te invit sa urmezi link-urile de mai jos:

pagina facebook

traseu badea Cartan

Daca consideri ca acest articol merita dat mai departe trimite-l si prietenilor tai care ar putea fi interesati.