Cum stii care este talentul tau ?

De mic m-am intrebat cu ce talente am venit pe aceasta lume si de fiecare data am zis ca nu am nici unul. Am ascuns foarte mult timp faptul ca am o sensibilitate pentru oameni pentru ca am fost invatat ca un barbat nu poate sa fie sensibil daca vrea sa fie un barbat adevarat.

Ca sa ascund aceasta sensibilitate si mai ales nemultumirea mea fata de mine si de faptul ca am aceasta sensibilitate am adoptat pozitia celui care isi batea joc de cei din jur, gasind foarte usor punctele in care ei erau vulnerabili si punandu-i in situatii stanjenitoare.  Am avut mereu aceasta capacitate de a cunoaste oamenii, de a sti ce simt si de a intelege modul lor de comportament. De multe ori mergeam singur in locuri unde erau multe persoane si stateam si analizam oamenii, ce tip de personalitate au, cat de bine se simt in conversatia in care sunt, etc.

Imi era atat de frica sa nu fiu tinta unor glume incat aveam pregatita o replica pentru fiecare persoana care era implicata in discutie, o replica bine plasata in functie de nivelul de intelegere a celor prezenti. Dupa ce am ajuns la facultate, ajunsesem deja maestru in a-i pune pe ceilalti in situatii “fara iesire” si mi-am dat seama ca incepeam sa plasez replicile atat de bine incat multe persoane ajunsese sa fie ranite sau sa sufere din cauza asta.

Atunci am decis ca aceasta capacitate pe care o am este una care provoaca suferinta si este foarte nociva. Am stabilit atunci ca este o problema cu mine ca am o astfel de capacitate cand ceilalti nu o au si am decis ca nu o sa  o mai folosesc niciodata si ca nu voi mai pune pe nimeni in situatii delicate.

A trecut ceva vreme de atunci, am avut timp sa-mi reiau toate etapele prin care am trecut pana acum cand am facut traseul de pelerinaj si am realizat ca acesta este de fapt talentul meu si ca pot sa ma folosesc de el pentru a-i ajuta pe cei din jur. Mi-am dat seama ca pot sa ajut punand intrebari potrivite cu intentia de a-l face pe celalalt sa vada lucrurile dintr-un unghi care l-ar putea ajuta sa evolueze.

Asadar cred ca acele aspecte, capacitati pe care stimca le avem si pe care nu le vezdem la cei din jur ne arata care este talentul nostru. E posibil sa fi spus ca si in cazul meu ca e ceva in neregula cu tine datorita acestor diferente.

Prin ce ieseai in evidenta in mod natural in varsta copilariei ? Ce fel de intrebari puneai pentru care nu primei un raspuns de care sa fii multumit de la ceilalti ?

Sper ca raspunzand la aceste intrebari o sa fii mai aproape de a identifica acest talent.

Care este parerea ta in legatura cu acest articol ? Crezi ca e util ?

 

 

1 Comment

  1. S-a demonstrat fara putere de tagada: copiii sunt mult mai creativi si mai deschisi decat adultii. Din pacate, pe masura ce crestem, purtam din ce in ce mai multe masti si uitam sa fim asa cum suntem noi cu adevarat.

Comments are closed.