2 pasi esentiali pentru descoperirea potentialului

M-a intrebat multa lume ce ar trebui sa faca pentru a descoperi care este talentul lor, fiindca ei nu stiu ca ar avea vreun talent sau ar fi buni la ceva anume. Am trecut si eu multa vreme prin aceste stari de confuzie in care nu stiam ce vreau sa fac, de ce as vrea sa fac ceva, cu ce m-ar ajuta sa fac ceva, etc. Drumul nu s-a terminat nici pe departe, inca intalnesc multe situatii care imi reaminteste de aceasta stare. Diferenta este insa foarte mare intre starea de confuzie pe care o aveam atunci, eram intr-o ceata totala iar acum intalnesc doar palcuri de ceata.

Starea de confuzie nu este neaparat o stare de inactivitate, este normal sa avem aceste stari de confuzie atunci cand descoperim ca unele credinte si convingeri dupa care ne-am ghidat viata pana atunci nu mai sunt atat de puternice.  Toate astea face parte din calatoria noastra spre autocunoastere.

Am identificat 2 pasi esentiali pentru a depasi aceste stari de confuzie si a te apropia de potentialul personal.

1. Pornirea intr-o calatorie spre interior.

Sunt foarte multe metode pentru a face aceasta calatorie si iti recomand sa o alegi pe cea mai potrivita pentru tine. Cred ca este cel mai important pas deoarece in aceasta calatorie iti vei gasi raspunsurile la intrebarile tale.  Vei avea posibilitatea sa descoperi care sunt sursele de care te atasezi si de care devii dependent si ce te face sa devii mai puternic si mai energic. Vei avea ocazia sa descoperi care din activitatile pe care le faci sunt datorate unei rani, al unui blocaj emotional de care incerci sa fugi si care au scopul de a iti oferi o stare de implinire. Toate calatoriile interioare pe care le-am facut, meditatie, citit, tabere de spiritualitate,  coaching, Camino m-au ajutat sa ma cunosc mai bine si mi-au oferit raspunsurile de care aveam nevoie. Traseul de pelerinaj de pe el Camino a fost dintre toate cel mai profund, cel mai adanc iar sedintele de coaching au fost cele mai rapide in descoperirea blocajelor emotionale. Orice activitate prin care ajungi sa te cunosti mai bine este o calatorie spre interior din punctul meu de vedere.

2. Eliberarea de blocajele pe care le intalnesti

Dupa ce descoperi care sunt blocajele cu care te confrunti este importat sa le rezolvi, sa intelegi ca acestea fac parte din viata ta si toate te-au ajutat sa fii astazi cel care esti. O medota foarte simpla si eficienta este sa gasesti 3 lucruri/aspecte benefice pe care le-ai invatat despre tine datorita acelui blocaj sau a experientei care a condus la blocajul respectiv. Odata ce ai descoperit 3 aspecte pe care acum le-ai dobandit datorita acelor evenimente este mult mai usor sa realizezi ca exista o latura pe care nu ai vazut-o pana atunci. Cu fiecare blocaj pe care il eliberezi esti mult mai aproape de potentialul tau si esti mult mai impacat cu tine.  Iti dai seama ca anumite actiuni pe care ai evitat sa le faci datorita acestor blocaje nu mai reprezinta un obstacol acum, ti-ai extins limitele si esti constiet de asta. Majoritatea acestor blocaje sunt datorate interactiunii cu parintii sau din timpul copilariei cand suntem mult mai expusi la interactiunea cu ceilalti fara sa avem un model despre cine suntem foarte bine conturat.

Cand a fost ultima data cand ti-ai acordat suficient timp de introspectie pentru a gasi raspunsuri la intrebarile pe care le ai ?

 

 

1 Comment

  1. Din păcate puțini dintre noi își oferă timp de introspecție: nu mai avem timp pentru noi, alergăm mereu dintr-o parte în alta și ne trezim în al doispezecelea ceas cînd problemele s-au tot adunat și nu mai sufără amînare.

    Eu sînt norocos în acest sens pentru că îmi ofer timp de gîndire atunci cînd citesc și cînd scriu pe blog. Totuși cred că nu e suficient. Sînt conștient de asta și încerc să lucrez la acest aspect.

Comments are closed.