Esti regizor sau personaj ?

In ultima vreme mi-am pus multe intrebari in legatura cu modul in care ar trebui sa-mi traiesc viata avand in vedere ca eu sunt creatorul vietii mele.

Inainte de a merge mai departe, opreste-te putin si da-ti un raspuns sincer la intrebarea “Esti regizor sau personaj, cand este vorba de viata ta ?”.

Am trecut prin perioade cand am fost doar un personaj, cel putin asa m-am considerat atunci, in roluri care mi-au fost date de catre alte persoane, angajatori, grupuri de prieteni, parinti, etc si a fost o perioada pe care la vremea respectiva am gasit-o ca fiind foarte agitata si inutila. Trebuia sa ma comport dupa anumite standarde, sa fac anumite lucruri pe care nu voiam sa le fac doar pentru ca asta mi se cerea  si nu imi gaseam nici cum locul si implinirea. In acea perioada ii acuzam pe cei cu care interactionam gasindu-i vinovati pentru lipsa mea de implinire si pentru problemele mele, in general.Sunt convins ca toti am trecut prin astfel de momente, asa ca nu cred ca e nevoie sa intru in detalii.

A urmat apoi perioada in care mi-am zis ca am fost destul timp un personaj in aceasta viata si este vremea sa devin regizor. Am lasat deoparte cam tot ce tine de activitatile unui personaj si m-am hotarat sa fiu doar regizor. A fost o perioada interesanta, inca mai sunt in aceasta postura, dar in cele din urma mi-am dat seama ca nu despre asta este vorba. Cu toate ca sunt un regizor bun, nu exista un personaj care sa joace piesele pe care le creez si astfel piesele in sine nu au o valoare foarte mare. M-am gandit sa caut personaje in afara, dar nu am gasit pe nimeni potrivit pentru a se potrivi cu piesele mele.

Acum imi dau seama ca aceste roluri nu pot functiona independente. Pentru a avea o viata implinita e nevoie sa fiu si regizorul si personajul principal din piesele pe care le creez. In ambele ipostaze pe care le-am testat eram de fapt si regizor si personaj. In prima parte regizorul era pus  la tacere iar in a doua parte personajul si-a luat pauza. Ca si in orice relatie atunci cand nu exista colaborare si implicarea ambelor parti lucrurile nu evolueaza intr-un ritm foarte alert.

Mi-ar face placere sa aflu si parerea ta cu privire la aceste roluri si acest subiect.

2 Comments

  1. Cât timp un om nu participă la cursuri de regie și de actorie a vieții, sau pur și simplu nu îl interesează astfel de cursuri, ce ar putea fi el, decât un… FIGURANT, pe marea scenă a vieții ?…

Comments are closed.