Fii tu insuti

Probail cel mai greu lucru pe care poti sa-l faci in ziua de azi este sa fii tu insuti. Oriunde mergi gasesti “profesori” care sa-ti dea sfaturi, cum ar trebui sa te comporti in relatii, 10 sfaturi pentru o cariera de succes,  etc. Internetul este plin de site-uri care ofera solutii, astfel ca ajungi sa-ti indrepti toata atentia spre “dezvoltare personala”. Dezvoltarea personala daca e facuta intr-un regim de lupta personala nu ajuta prea mult, esti mereu intr-o stare de agitatie incercand sa fii mai bun. Pierzi din vedere lucruri esentuale cand mintea este ocupata sa gaseasca mereu solutii la probleme, din cand in cand e bine sa lasi unele probleme doar sa fie probleme, nu incerca sa-ti rezolvi toata viata sa arate perfect. In acele momente cand iti permiti sa ai probleme si sa ai o viata imperfecta iti permiti sa fii tu insuti.

Nu spun sa ramai pasiv la orice se intampla in jur, spun doar ca atunci cand nu mai lupti cu problemele, incercarile de orice fel iti acorzi o sansa sa le gestionezi in felul in care este cel mai potrivit pentru tine si tu esti singurul care stie cum sa faca acest lucru.

Am scris acest articol ca un indemn la traire autentica, exprimare personala si focusarea atentiei spre ceea ce conteaza cu adevarat. Sper sa il gasesti util.

 

PS: Poti lasa un comentariu in stilul tau personal aici, te incurajez sa faci acest lucru 🙂