Dupa 5 zile de pedalat

Jurnal de calatorie  , a cincia zi dupa plecare

Destinatia  – Portugalia

Punct de plecare – Cluj Napoca

Estimare durata a calatoriei 5 luni de zile

 

Dupa 5 zile am reusit sa parcurg aproximativ 300 de kilometri, astazi am avut o zi de pauza, am mers doar 10-15 kilometri datorita conditiilor meteo nefavorabile. Asa ca am ales sa fac o zi de pauza si sa ma ocup de cumparaturi pentru zilele urmatoare. In medie reusesc sa merg in jur de 70 de kilometri pe zi, daca nu intalnesc un teren foarte greu.

Principala provocare de pana acum a fost pregatirea mentala inainte de a urca o panta mai mare, cum este cea de la Piatra Craiului din judetul Bihor.

Fiindca am destul de multe bagaje efortul depus pentru a urca o astfel de panta este mare fiind nevoie de „trucuri” pentru a ajunge in varf. A fost nevoie sa iau panta pe segmente, si sa ma concentrez doar pe acele segmente. Astfel abordarea a fost urmatoarea: merg pana la indicator cu treapta a doua, pe urma vad cum ma sint, dupa indicator merg pana la prima curba si daca vreau ma opresc si tot asa din curba in curba pana am ajuns sus 🙂

Cand am intrat in Ungaria m-am bucurat ca de acum o sa am o perioada doar ses, fara prea multe locuri in care trebuie sa urci, iar cand am ajuns sa merg pe ses mi-am dat seama ca nu este chiar terenul pe care il asteptam, doar ses si nimic spectaculos de vazut doar campii, a fost din nou nevoie de a gasi o alta abordare pentru a pargurge distanta si sa ma motivez. De data asta am folosit ciclocomputerul. Mi-am propus sa merg cate 5-6 km dupa care iau o pauza si manc cate un fruct, mere, pere, prune pe care  le-am gasit din belsug pe traseu pana acum.

Cand simt ca ajung sa merg greu imi readuc aminte cat de mult imi place sa fiu liber si atunci energia creaste automat. Energia creste si cand trec pe langa oameni care ma saluta sau la care poti citesc sentimentul de apreciere pe care il au in momentul in care ma vad cu bagajul dupa mine.

A fost foarte distractiv sa gasim apa in Ungaria fara sa stim sa vorbim maghiara, am reusit pana la urma sa gasim o pompa la recomandarea unei doamne care si-a amintit o multime de filme cand i-am zis incotro mergem. Dupa aceasta experienta gasim singuri pompele care se afla in fiecare localitate.

Camparea am facut-o la cort pana acum, am trimis cateva cereri prin couchsurfing la Szeged si asteptam raspunsuri.

 

Cam atat pentru azi, am scris acest mesaj in graba fiindca mai avem de mers inca putin pana sa campam din nou.

Ma gandesc sa fac o pagina de facebook speciala pentru aceasta calatorie unde sa pun si poze, momentan nu am descarcat nimic.

E minunat sa nu te gandesti la nimic si sa te concentrezi doar la calatorie.

 

2 Comentarii pentru acest articol

  1. Vio Spune :

    Este minunat ceea ce faci, felicitari si numai ganduri de bine iti doresc Alin, ma voi gandi la tine cand voi citi postarile tale pentru ca ma inspiri :D, faci un lucru minunat si ne povestesti si noua celorlalti :D. Multumesc pentru aceste postari, acest blog si pentru faptul ca te-am cunoscut

  2. mihai Spune :

    toata stima alinu esti de apreciat dintre multi oameni esti singurul care a reusit sa se rupa de robotica munca-acasa si iara munca tu traiesti ceva ,pe langa noi robotii care nu avem acel curaj de a traii ceea ce vrem

Lasa un raspuns